Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kulisszatitkok

Miért csillog Edward bőre?

Edward bőrének a "szikrázása" volt a film eggyik legfontosabb vizuális trükkje.

A trükkcspat leült egy modern képfeldolgozó eszköz elé a Sabre elé, és rátettek egy szikrázás-animációt Robert Pattinson fényképére.

 

 

 

A Twilight születésének napja:2003.június 2.

Stephenie Meyer nem élt a romantika korszakában, és hosszas , lázzal járó betegség sem kínozta soha.Egyátalán semmi sem volt az életében ami előre vetítette volna,hogy egyszer csak vámpírok látogatják meg álmában.Conneicutban született 1973-ban., de négyéves korában a családjával Phoneixbe költözött.A családban három fiú és ugyanannyi lánygyerek volt;a lányok közül Stephenie volt a középső.Tinédzserként a divatos Scottdalben járt középiskolába "olyan helyen, ahol minden ősszel akad néhány lány, aki új orral tér vissza az iskolába, a diákparkolóban pedig Porschék állnak.",emlékszik vissza.Ezután elnyert egy nemzeti tanulmányi ösztöndíjat, így ingyen járhatott a Brigham Young Egyetem angol szakára.Meyer elégedetten említi , hogy ehykori ikolája"következetesen és büszkén" mindig az utolsó helyre került azon a listán, amelyik a legtöbbet bulizó egytemeket vette számba.Az írónő akkor ismerkedett meg leendő férjével, amikor családja Phoneixbe költözött, de a szenvedélye udvarlás - amely aztán házassághoz , és tíz évvel később 3 fiúgyermekhez vezetett- csak tizenhat évvel később kezdődött el.

    Meyer élete az egyik éjszaka gyökeresen megváltozott: álmában egy erdei tisztáson találta magát, ahol egy átlagos külsejű lány és egy megdöbbentően jóképű vámpír beszélgetett elmerülten.Meyer elmondása szerint a Twilight tizenharmadik, Vallomások című fejezete lényegében ennek az álomnak az átiarata.A szerző pontosan meg tudja jelölni a Twilight születésének dátumát-2003. június 2.-,mert éppen annak az éjszakénak másnapján vették fiai az első úszásleckéjüket.Az álom emléke egész nap nem hagyta nyugodni, és ellenállhatatlan kényszert érzett , hogy írjon eyg történetet a tisztáson beszélgető furcsa párról.Egy bizonyos még mindig nem ébredt fel abból az álomból.

 

Elliot Davis az operatőr

Az Oregonbeli St. Helens First Streetje, a filmebn Port Angelest helyesítette.

St. Helens

St. Helens Columiba-színház előtti autós jelenet

"Egy hatalmas tortát kapott, amin egy óra volt"-emlákezik vissza Hardwicke Kristen 18 szülinapjára.-"Aztán azonnal mentünk is fogatni az éjszakába.Légy üdvözölve a felnőttek világában!-mondtam magamban."Ugyanis Kristen a forhatás kezdeten még csak 17 éves volt,a forgatás közben ünnepelet 18. szülinapját.

Ennél a jelenetnél pontosan lemásolták az erdeti ajtót,majd középre,ahova a horpadást terveztük,vágtank egy lyukat és ráragasztották az alufóliákat.

A színészek egyműanyag golyót dobáltak és kaptak el a baskettbal mecs során, amit aztán az utómunkálatok során kicseréltek a számítógép teremtette labdára.