Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Jasper Hale

Jasper Hale

Született: Jasper Whitlock

Vámpír

Születési ideje: 1843

Ekkor változott vámpírrá: 1863 - 20 éves volt.

Itt élt eredetileg:Texas

Haja színe: Méz szőke

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magassága: ~198 cm

Külső jellemzői: izmos, de szikár, mézszőke haja van, a sok csata után egyre több sebhely borította a testét

Családtagjai:

Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen

Felesége: Alice Cullen

Sógorai: Edward és Emmett Cullen

Testvére: Rosalie Hale

Beceneve: Jazz

Átváltoztatta: Maria

Hobbija: szeret stratégiákat kidolgozni, és érti is a dolgát

Motorja:Harley Davidson 2002 VRSCA V-ROD (Edwardtól kapta, aki eredetileg Bellának szánta, de mikor megtudta, hogy Jacobtól tanult meg motorozni, odaajándékozta Jaspernek. Eclipse)

Különleges képessége: befolyásolni tudja az emberek (és vámpírok) érzéseit

Élettörténete: Jasper konföderációs katona volt az Amerika Polgárháború  idején. 1863-ban változtatták vámpírrá. Egy Maria nevű vámpír alakította át,mivel tudta hogy Jasper befolyásos katona és a segítségét akarta. Jasper feladata volt a fiatal vámpírok edzése, majd megölése amikor már nem lehetett hasznukat venni (kb. 1 évvel átalakításuk után, miután az erejük kezdett fogyni). A hosszú idő után belefáradt ebbe az életstílusba és egy barátjához, Peterhez és annak feleségéhez költözött. A család, akikkel együtt maradt, ellentétes elveket vallott a diétát illetően. Jasper egy idő után lelkileg teljesen kikészült.

Már a végső kétségbeesés lett úrrá rajta, Alice épp időben talált rá. Jaspernek volt a legnehezebb beilleszkedni a Cullen családba. Már egy évszázada vadászott emberekre és itta a vérüket. Sosem tett másként, de kitartott és erősen elhatározta, hogy ellenáll. Edward és Alice folyamatosan segítik ebben. Iskolába járni nehéz neki a rengeteg ember miatt, de Alice kedvéért megteszi (bármit megtenne érte), a diákokat azonban kerüli. Jasper - Rosalie után - a Hale nevet vette fel, mert annyira hasonlítanak egymásra. Az emberek azt hiszik, hogy ikrek, így pedig könnyebb beilleszkedniük és nem kell magyarázkodni.

Az Twilight-ban: Alice-el és Bellával tart mikor üldözni kezdi őket James. Használja a képességét hogy megszüntesse a lány félelmét. A New Moon-ban: megtámadja Bellát mikor a lány megvágja az ujját,ezután hagyja el a Cullen család Forksot hogy megvédjék Bellát. Az Eclipse-ben: Jasper harcolni tanítja a vérfarkasokat és a vámpírokat, hogy megvédjék magukat az újonnan kreált vámpírokkal szemben. A Breaking Dawn-ban: Jasper és Alice együtt kezdenek el keresni egy másik fél-ember,fél-vámpír hibridet, hogy így bizonyítsák be Renesmee nem vámpír gyerek.